Sportcsarnok tetőszerkezetének felújítása

Projekt kezdete

2019

Épület jellege

Sportcsarnok

Projekt mérete (m2)

1903

A zalaegerszegi Dózsa-iskola tornacsarnoka az ország legnagyobb ilyen típusú tornaterme. A projekt során egy Makovecz-adaptációt terveztünk, majd íves, rétegragasztott elemekből építettünk egy új tetőszerkezetet, amely így hosszú távon kiszolgálhatja a létesítmény igényeit.

Hasonló projekten gondolkodik? Lépjen velünk kapcsolatba!

Organikus terek

A magyar organikus építészet alapját jelentő Makovecz stíluselemek különleges látványt biztosítanak a sportcsarnok tetőszerkezetének. A geometriailag egyszerűsödő centrális ívek csontozatokhoz hasonlóan tartják a tető elemeit.

A zalaegerszegi projekt az ország egyetlen és legnagyobb ilyen típusú tornaterme, melynek megfelelően a terveket teljes mértékben át kellett dolgozni, hogy a kivitelezés gördülékenyen meg tudjon valósulni. A Dózsa-iskola új tornacsarnoka maximálisan megfelel a mai kor követelményeinek és nem csak a mindennapos testnevelésórák lebonyolítására alkalmas, hanem közösségi programok helyszíneként is tud szolgálni.

Blog

Szakértő csapatunk nem csupán a tevezés és a kivitelezés terén mozog otthonosan, de szívesen megosztja a projektek során szerzett tapasztalatokat is. Olvasson bele legújabb blog cikkeinkbe és írjon nekünk, ha valamely téma részletesebben érdekli!