10 érv, amiért érdemes generálkivitelezőt választani

Ki ne szeretne gyorsan, hatékonyan, a lehető legkevesebb stresszel túl lenni egy építkezésen vagy felújításon? Ebben segíthet egy generálkivitelező, lássuk, pontosan hogyan.

Építkezésnél, felújításnál, de például már egy fürdőszoba teljes újragondolásánál is többféle szakemberre lehet szükség (a vízvezeték- és villanyszerelőtől a kőművesen át a festőig), akiknél ráadásul az is fontos, hogy a megfelelő sorrendben és ütemben érkezzenek. Itt léphet be a képbe a generálkivitelező, aki lényegesen leegyszerűsítheti a Megrendelő szerepét, feladatait a munkálatok sokszor igen bonyolult képletében.

Generálkivitelező: ezért érdemes alkalmazni

1. Egy építkezés vagy felújítás során több munkafázis lehet, és többféle szakterületről érkező szakemberek dolgozhatnak az ingatlanon. A generálkivitelező mindent kézben tart, és ütemezi a munkafolyamatokat.

2. A kommunikáció is sokkal egyszerűbb. Megrendelőként nem kell minden szakemberrel beszélni, csak egyetlen telefonszámot kell felírni: a generálkivitelezőét.

3. A kivitelező szaktudással és olyan speciális ismeretekkel rendelkezik, amelyet laikusként a Megrendelő nehezen tudna más forrásból (például az internetről) megszerezni.

4. Megbízható, felelősséget vállal a munkájáért. Olyan nem fordulhat elő, hogy a végeredmény valamely ponton nem felel meg a Megbízónak, a generálkivitelező viszont nem tesz semmit, vagy rosszabb esetben eltűnne a helyszínről. Épp ellenkezőleg: kijavíttatja az esetleges hibákat, és mindig a legtökéletesebb végeredményre törekszik, az Ügyfél igényei szerint.

5. Segít az elmaradhatatlan papírmunkában: minden dokumentációt elvégez, az előírásoknak megfelelően.

6. Minden részletet megbeszél a szakemberekkel, az Építtetőnek semmiről sem kell tárgyalnia. Ezért nem túlzás, hogy leveszi a Megrendelő válláról a terheket.

7. Segít átlátni az építkezés vagy felújítás teljes folyamatát, illetve a költségeket is, illetve amikor új kihívás jelentkezik, megoldási javaslattal áll elő. Így lényegében stresszmentesíti a munkát.

8. A generálkivitelezők általában kipróbált és összeszokott szakembergárdával dolgoznak együtt. Így maga a munkavégzés is sokkal hatékonyabb és problémamentesebb, mint amikor a Megrendelő próbál innen-onnan szakembereket keresni.

9. Minden nap jelen van a helyszínen, biztosítva a minőségellenőrzést és a munkafolyamatok előrehaladását, ezt a terhet is levéve a Megrendelő válláról, aki így másra tudja fordítani az idejét.

10. Referenciákat is tud mutatni, így még teljesebb képet kaphatunk az általa végzett munka minőségéről.

Generálkivitelezés, az Ön igényei szerint

Nálunk, az Alianténál nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező kollégák dolgoznak, akik készek levenni az Ön válláról egy teljes építkezés vagy ingatlankorszerűsítés, felújítás terheit. Vállaljuk az egész folyamat menedzselését, legyen szó építési engedélyek beszerzéséről, energetikai problémák megoldásáról vagy egyedi elképzelések megvalósításáról.

Generálkivitelezés terén teljes körű szolgáltatást nyújtunk: Ön megosztja velünk álmait a tökéletes lakóingatlanról vagy más típusú épületről, mi pedig megvalósítjuk, és kulcsrakész állapotban adjuk át Önnek.